Jandarma Genel Komutanlığı'nda 2016 yılında albay rütbesiyle emekli olduktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nde sözleşmeli personel olarak görev yapan ve Tunceli'deki helikopter kazasında şehit düşen pilot Albay Dilaver Karsavuranoğlu'nun ailesi, şehidinin anısını yaşatmak için anlamlı bir ziyarette bulundu. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çankırı Şubesi'nin bünyesinde yer alan Şehitler Müzesi'ni ziyaret eden aile, burada duygu dolu anlar yaşadı.

Şehitler Müzesinde, Karsavuranoğlu'nun kahramanlık hikayesi ve anıları, diğer şehitlerin hatıraları ile birlikte sergileniyor. Aile, müzede sergilenen eşyalar ve fotoğraflar arasında duygusal bir yolculuk yaparken, Dilaver Karsavuranoğlu'nun hatırasını yaşatmanın önemini bir kez daha vurguladı. Ziyaret sırasında, müze yetkilileri tarafından aileye müzenin faaliyetleri hakkında bilgi verildi ve şehitlerin anılarını yaşatma konusunda yapılan çalışmalar paylaşıldı.

Ak Parti Çankırı İl Başkanı ve Tarım Müdürü, Çankırı Borsası'nı Ziyaret Etti Ak Parti Çankırı İl Başkanı ve Tarım Müdürü, Çankırı Borsası'nı Ziyaret Etti

Şehit ailesi, müze ziyareti sırasında şehitlerin anılarını yaşatmak için yapılan bu tür çalışmaların ne kadar önemli olduğunu dile getirirken, toplumun her kesiminden bu tür projelere destek verilmesinin önemine değindi. Aile, Şehitler Müzesinin ziyaretçilerine, vatan için canlarını feda eden kahramanlarımızın unutulmaması gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: Berkay Tozlu