Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) üçüncü dönem başvuru sonuçları açıklandı. Kastamonu Üniversitesi, öğrencilerinin hazırladığı 35 proje ile destek almaya hak kazanarak Türkiye genelinde 3. sırada yer aldı.
Bu başarıyla Kastamonu Üniversitesi, yenilikçi, sosyal sorumluluk odaklı ve iş birliğini teşvik eden projeleriyle dikkat çekti. Destek kazanan projeler arasında çevre, sürdürülebilirlik, bilim ve teknoloji, sanat, spor, ekonomi ve sağlık alanlarında önemli çalışmalar yer alıyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ÜNİDES programının öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimine büyük katkı sunduğunu belirterek, bu başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a teşekkür eden Rektör Topal, projelere katkı sunan öğrencilere ve akademik danışmanlara teşekkür etti.
ÜNİDES kapsamında desteklenen projeler, gençlerin fikirlerini hayata geçirmesine ve topluma fayda sağlamasına olanak tanıyacak.