Başkan Esen, Çiçeği Burnunda Üniversitelilerle Buluştu Başkan Esen, Çiçeği Burnunda Üniversitelilerle Buluştu

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Uşak Tarhana Festivali, 19-20-21 Temmuz tarihlerinde Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşecek. Festivalde tarhananın yanı sıra çeşitli söyleşiler, konserler, yarışmalar ve etkinlikler yer alacak.

Uşak Belediyesi, festival için uzun süredir hazırlıklarını sürdürüyor. Amacı Uşak’ın gastronomik değerlerini ön plana çıkarmak ve dünyaya Uşak tarhanasını tanıtmak olan belediye, özel olarak hazırlanan 30 tonluk kazanda tarhana çorbası pişirerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Festival süresince renkli etkinlikler devam edecek. Alanda Waterball, Balon Futbolu, Offroad ve Kickboks gibi aktivitelerin yanı sıra Sümer Ezgü, Türkü Akbayram, Onur Akın ve yerel sanatçılar da sahnede performans sergileyecekler. Her yaş grubundan katılımcıya hitap eden festival, saat 16.00'dan itibaren ücretsiz servis hizmetiyle vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağlayacak.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, bölgenin kültürel değeri olan Uşak tarhanasını dünya çapında tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, tüm hemşehrileri bu coşku dolu ve tarhana kokan festivalde buluşmaya davet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı