Türk Kızılay, Lübnan’dan tahliye edilen ve Mersin Limanı’na ulaşan yaklaşık bin kişiye sıcak yemek ve ikramlarla beslenme desteği sunuyor. İsrail ve Lübnan arasındaki gerilimin artması nedeniyle Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait iki gemi ile gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen tahliye operasyonu kapsamında, Beyrut Limanı’ndan hareket eden TCG Bayraktar 558 yolcuyu, TCG Sancaktar ise 378 yolcuyu Türkiye’ye getirdi. Kızılay, Mersin Limanı’na ulaşan tahliye edilen kişilere, pasaport kontrolü öncesinde sıcak yemek servisi ve ikram araçlarıyla sıcak-soğuk içecek ile atıştırmalıklar sundu.

Ayrıca, Kızılay, tahliye operasyonu için Beyrut Limanı’na ulaştırdığı gıda kolileri, hijyen setleri ve barınma malzemelerinin yanı sıra, Lübnan tarafında insani yardım ihtiyacını karşılamak üzere uzman ekipler görevlendirdi. 

Meteoroloji Uyardı: Çankırı'da Sağanak Yağış ve Soğuk Havaya Hazır Olun Meteoroloji Uyardı: Çankırı'da Sağanak Yağış ve Soğuk Havaya Hazır Olun

Lübnan’daki çatışmaların başlamasının ardından, Türk Kızılay, 25 Eylül’de gönderdiği yardım uçağı ile bölgeye temel gıda ve hijyen malzemeleri ulaştırdı. Kızılay, bölgedeki acil ihtiyaçların tespit edilmesi ve karşılanması için çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı