Tıbbi biyokimya, klinik biyokimya ve inovasyon alanlarında uluslararası alanda tanınan Prof. Dr. Özcan Erel, Çankırı Karatekin Üniversitesi’ni (ÇAKÜ) ziyaret etti. Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan Prof. Dr. Erel, ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ile üniversitenin eğitim, araştırma geliştirme, yenilikçilik ve toplumsal katkı faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Malatya'da 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası güvenlik önlemleri alındı Malatya'da 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası güvenlik önlemleri alındı

Görüşmede, Rektör Çiftçi, üniversitenin inovasyon, Ar-Ge ve yenilik ekosisteminde önemli adımlar attığını ve akademi-kamu-sanayi iş birliğini güçlendirerek sektörel iş gücü desteği sağladığını belirtti. ÇAKÜ Teknokent ve ÇAKÜ Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla girişimcilere ve araştırmacılara rehberlik ettiklerini vurguladı.


Tüba Asli Üyesi Prof. Dr. Özcan Erel’den Çakü’ye Önemli Ziyaret

Prof. Dr. Erel, özgün projelerin Türkiye’ye katma değer sağladığını ve yeni istihdam alanları oluşturduğunu ifade etti. Geliştirdiği biyokimya test kitleri 20’den fazla ülkeye ihraç edilirken, aldığı uluslararası ödüllerle gençlere ilham kaynağı oldu. ÇAKÜ’nün başarılı araştırma-geliştirme faaliyetleri ve eğitim diplomasisi ile uluslararası alanda farkındalık oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Erel, Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi’yi ve ekibini tebrik etti.

Kaynak: Burak Kaya