Cumhuriyetçi ABD Başkan Adayı Donald Trump, suikaste uğradığı Pensilvanya eyaletinde düzenlediği mitingde seçimi kazanacağına dair güçlü mesajlar verdi. "Asla pes etmeyeceğim. Asla eğilmeyeceğim. Ölümün karşısında bile teslim olmayacağım," diyen Trump, destekçilerinin coşkusuyla karşılandı. 

5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Butler bölgesindeki mitinginde, kendisine yönelik saldırıyı hatırlatan Trump, “12 hafta önce bu topraklarda bir suikastçı beni susturmayı hedefledi,” ifadelerini kullandı. “Ancak ilahi adalet sayesinde bu kötü adam amacına ulaşamadı,” diyerek, kararlılığını vurguladı. 

Rakiplerinin kendisiyle çetin bir mücadele yürüttüğünü belirten Trump, “Belki de beni öldürmeye çalışan onlardı” diyerek eleştirilerde bulundu. Seçim kampanyasında, tehlikeli kaçak göçmenleri sınır dışı etme sözü veren Trump, “Mücadele edeceğiz ve birlikte kazanacağız” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: "İsrail'e silah sevkiyatları çatışmaları körüklüyor" Fransa Cumhurbaşkanı Macron: "İsrail'e silah sevkiyatları çatışmaları körüklüyor"

Mitingde, milyarder iş insanı Elon Musk da konuştu. Trump’ı desteklemek için kürsüye çıkan Musk, “Burada olmaktan onur duyuyorum,” diyerek başladığı konuşmasında, Trump’a yönelik suikast girişimini hatırlatarak, “Bir insanın karakteri ateş altında nasıl davrandığıyla test edilir,” dedi. Musk, “Başkan Trump, Anayasayı ve demokrasiyi korumak için kazanmalı,” şeklinde konuşarak, seçimlerin önemine dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı