Çankırı'da Kur'an Ziyafeti: Hafızların Sesinde Manevi Bir Yolculuk Çankırı'da Kur'an Ziyafeti: Hafızların Sesinde Manevi Bir Yolculuk

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'e yapılan silah sevkiyatlarının, Gazze'deki çatışmaları daha da derinleştirdiğini belirterek, bu durumun derhal durdurulması gerektiğini vurguladı. Macron, Villers-Cotterets'te düzenlenen 19. Frankofoni Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Bugün önceliğimiz, Gazze'de devam eden çatışmaların sürdürülmesi için silah sevkiyatlarının sonlandırılması ve siyasi bir çözüme yönelmektir" ifadelerini kullandı.

Macron, Fransa'nın İsrail'e silah göndermediğini de sözlerine ekledi. Gazze'deki durumu değerlendiren Macron, mevcut diplomatik çabaların ateşkes sağlamada yetersiz kaldığını belirterek, "Ne yazık ki söylediklerimiz dikkate alınmıyor. Ben de bu durumu İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya ilettim. Ateşkesin sağlanamaması, İsrail'in güvenliği açısından da yanlış bir politika" dedi.

Macron, Gazze'deki çatışmaların, bölgedeki halklar arasında nefret ve öfkeyi artırdığını ifade ederek, bu durumun uzun vadede bölgesel huzuru tehdit ettiğine dikkat çekti. "Bu çatışmalar, halkların gözünde daha büyük bir düşmanlığa yol açıyor ve bu tehlikeli bir süreç" diye ekledi.

Fransa Cumhurbaşkanı, Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanmasını önlemenin Fransa için bir öncelik olduğunu belirtti ve Lübnan'ın bu çatışmaların bir parçası haline gelmemesi gerektiğini vurguladı. "Lübnan halkı bir kez daha kurban edilmemeli; Lübnan yeni bir Gazze'ye dönüşmemelidir" diyerek, bölgedeki barışın sağlanması adına uluslararası iş birliğinin önemine işaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı