Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında önemli açıklamalarda bulundu. Gazze'deki duruma dikkat çeken Erdoğan, "Gazzeli kardeşlerimiz tüm imkansızlıklara rağmen 364 gündür Siyonist işgalcilere karşı kahramanca direniyor. Türkiye olarak tüm imkanlarımız ile Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası platformlarda Filistin halkının sesi olduğunu vurgulayarak, "İsrail’e karşı ekonomik tedbir uygulayan tek ülke biziz. İlk günden itibaren dimdik duruyoruz. Kimseden korkmadan, mazlumun yanında zalimlerin karşısındayız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri Düzce’de önemli açıklamalarda bulundu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri Düzce’de önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı, AK Parti’nin kongre sürecinin tazelenme ve büyük bir kucaklaşma fırsatı sunduğunu belirtti. "Biz, Türkiye’ye hizmet aşkıyla bir araya gelmiş bir siyasi partiyiz. AK Parti ruhunu içselleştiren yeni isimlerle kadrolarımızı güçlendireceğiz" dedi.

Erdoğan, muhalefetin koltuk kavgasıyla uğraştığını, ancak AK Parti olarak millete hizmet mücadelesini sürdüreceklerini dile getirdi. Ayrıca, Oruç Reis araştırma gemisinin Somali’ye gönderileceğini ve bu projenin bölgeye huzur getireceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında milletin güvenliğine verdikleri önemi de vurgulayarak, "Türkiye büyük bir ülkedir. Büyüklüğümüze yaraşır şekilde stratejik hamlelerimizi planlıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı