Teşrik Tekbiri Nasıl Getirilir?

Tesfik Tedbiri

Teşrik tekbiri, Kurban Bayramı'nın farz namazlarının ardından getirilen özel bir tekbirdir. Okunuşu şu şekildedir:

"Allahu Ekber, Allahu Ekber, La İlahe İllallah, Vallahu Ekber, Allahu Ekber ve Lillahil Hamd."

Teşrik tekbirinin anlamı;  "Allah her şeyden yücedir, Allah her şeyden yücedir. Allah'tan başka ilâh yoktur. O Allah her şeyden yücedir, Allah her şeyden yücedir. Hamd Allah'a mahsustur".

Teşrik Tekbiri Kaç Defa Okunur?

Teşrik tekbiri, her farz namazın ardından bir defa getirilir.

Teşrik Tekbiri Ne Zaman Başlıyor ve Hangi Gün Bitiyor?

Hanefî mezhebine göre tercih edilen görüşe göre, arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar 23 vakit boyunca, her farz namazın ardından teşrik tekbiri getirmek kadın erkek tüm Müslümanlar için vaciptir.

Teşrik tekbirleri, Kurban Bayramı arefesi sabah namazı ile başlar ve bayramın dördüncü günü ikindi namazı ile sona erer. Bu süre zarfında her farz namazın ardından teşrik tekbiri getirilir.

Teşrik Tekbirinin Kazası Olur mu?

Teşrik tekbirlerinin kazası yoktur. Namaz sonrasında unutulmuşsa dahi, fark edildiği anda hemen getirilmesi gerekir. Ancak bir namaz vakti geçtikten sonra bu eksiklik telafi edilemez.

Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle teşrik tekbirlerinin usulüne uygun olarak getirilmesi, bu ibadetin tam anlamıyla yerine getirilmesi açısından önemlidir.

Muhabir: Haber Merkezi