Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bilkent Şehir Hastanesi'nde yaralıları ziyaret eden Kurtulmuş, millete ve TUSAŞ camiasına başsağlığı diledi. Kurtulmuş, “Terör Türkiye'de artık tutunamayacak, Türkiye topraklarında asla yer bulamayacaktır” ifadesini kullanarak, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlılığı vurguladı.

Saldırının detaylarını araştıracaklarını belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin 40 yıldan fazla süredir terörle mücadele ettiğini hatırlattı. Saldırının ardından yaralanan 22 kişinin durumu hakkında bilgi veren Kurtulmuş, güvenlik güçlerinin etkin müdahaleleri sayesinde daha ağır bir sonuçla karşılaşılmadığını söyledi.

AK Parti'de Kongre Heyecanı: Bigadiç ve Kepsut'ta Toplantılar Başlıyor AK Parti'de Kongre Heyecanı: Bigadiç ve Kepsut'ta Toplantılar Başlıyor

Kurtulmuş, ayrıca milli savunma sanayisinin güçlendirilmesi gerektiğini, bu tür saldırıların Türkiye'nin büyük hedeflerine ulaşmasını engellemek amacıyla yapıldığını ifade etti. “Birlikte teröre karşı durmalıyız” diyen Kurtulmuş, Türkiye'nin savunma sanayiinde daha ileri adımlar atmak zorunda olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, tüm milletin başsağlığı dileyerek, "Allah teröre ve Türkiye düşmanı iradelere fırsat vermesin" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı