Nevşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Rasim Arı'nın ilk döneminde, Nevşehir Kalesi altında bulunan dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezi olarak kabul edilen Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi'ni turizme kazandırarak şehir merkezindeki turizm hareketliliğini artırmıştır. Şimdi ise bu hamleleri sürdürerek, Türkiye'nin önemli kültür ve turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ne gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken noktalardan biri olan Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi'nin ardından eski Damat İbrahim Paşa İlkokulu binası ve avlusundaki 19. yüzyıldan kalma Çan Kulesi'nin restorasyon çalışmalarına başlamıştır.

Eski Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve 1930'lardan 1990'ların sonuna kadar okul olarak hizmet veren Damat İbrahim Paşa İlkokulu binası ile avlusundaki 4 katlı tarihi Çan Kulesi, restore edilerek bölgeye ve Türk turizmine kazandırılacaktır. Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkilileri, bu önemli yapıların restore edilmesi öncesinde doğru yöntem ve yaklaşımlar belirlemek amacıyla, bölgede yaşamış olan eski Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin ve Rumlardan günümüze kalan ender yapıların sahiplerinin desteklerini beklemektedir.

A W238563 02

Nevzat Ayaz SBL Öğrencileri Philfest'24'te Felsefe ile Buluştu Nevzat Ayaz SBL Öğrencileri Philfest'24'te Felsefe ile Buluştu

Yetkililer, Damat İbrahim Paşa İlkokulu binası ve Çan Kulesi ile ilgili fotoğraf, video, belge, bilgi ve arşiv niteliğindeki materyalleri, Tarık Kesekçi Parkı (Gülbahçe) yanındaki Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne şahsen getirerek veya [email protected] adresine e-posta göndererek paylaşmalarını istemektedir. Detaylı bilgi almak ve arşiv niteliğindeki belgelerini paylaşmak isteyenler ise müdürlüğün 0384 2138605 numaralı telefonunu arayabilirler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı