ÖZEL HABER/Çankırı’nın doğal güzellikleriyle ünlü Ilgaz Dağı, sonbaharın gelişiyle adeta kartpostallık görüntülere sahne oluyor. Doğa, kış öncesi hazırlıklarını yaparken, yeşilin canlılığı ile kahverengi tonlarının muhteşem uyumu bir arada görülüyor. Sararan yaprakların ağaç dallarından süzülmesiyle birlikte, Ilgaz Dağı'nda adeta doğum ve ölüm döngüsünü anımsatan renkler hakim olmaya başladı.

Batı Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek dağ kütlesi olan Ilgaz, zengin bitki örtüsü ve eşsiz doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine büyüleyici manzaralar sunuyor. Kastamonu-Çankırı yolunun 1.775 metre yükseklikteki geçidiyle aşılabilen dağ, doğu-kuzeydoğu ve batı-kuzeybatı doğrultusunda 50 kilometre boyunca uzanan oval bir yapıya sahip. Dağın en yüksek noktası olan Büyükhacat tepesi 2.587 metre, ikinci yüksekliği ise Küçükhacat tepesi 2.546 metredir.

Ankara’ya 200 km, Ilgaz ilçe merkezine ise sadece 25 km uzaklıkta olan Ilgaz Dağı, özellikle sarıçam, karaçam ve köknar ağaçlarıyla kaplı sık orman yapısı ile dikkat çekiyor. Orman altı bitki topluluklarının zenginliği, özellikle orkidelerin sıkça rastlandığı bölgede eşsiz peyzaj güzellikleri sunuyor. Dağ yapısı volkanik kayaçlar, şistler ve serpantinlerden oluşurken, vadiler, sırtlar ve doruklar doğanın hareketli yapısını gözler önüne seriyor.

Sonbaharın Ilgaz Dağı’na getirdiği renk cümbüşü, doğa severler için eşsiz bir seyir zevki sunarken, bu doğa harikası bölgeyi keşfetmek isteyenleri bekliyor.

HABER: Burak Kaya

Sonbahar Ilgaz’ı Renklendirdi Kartpostallık Manzaralar Göz Kamaştırıyor (1)

Suuçtu Şelalesi: Sonbaharın Huzur Dolu Manzarası Suuçtu Şelalesi: Sonbaharın Huzur Dolu Manzarası

Sonbahar Ilgaz’ı Renklendirdi Kartpostallık Manzaralar Göz Kamaştırıyor (7)

Sonbahar Ilgaz’ı Renklendirdi Kartpostallık Manzaralar Göz Kamaştırıyor (6)

Sonbahar Ilgaz’ı Renklendirdi Kartpostallık Manzaralar Göz Kamaştırıyor (5)

Sonbahar Ilgaz’ı Renklendirdi Kartpostallık Manzaralar Göz Kamaştırıyor (4)

Sonbahar Ilgaz’ı Renklendirdi Kartpostallık Manzaralar Göz Kamaştırıyor (3)

Sonbahar Ilgaz’ı Renklendirdi Kartpostallık Manzaralar Göz Kamaştırıyor (2)

Kaynak: Burak Kaya