Erkan Er, 15 Temmuz günü İşten eve dönerken MİT'in tarandığını gören Er, hemen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önüne giderek tankları engellemeye çalıştı.  O gün Türkiye için kara bir gün olmasının yanı sıra kahramanlarıyla ve vatan millet sevgisiyle dolup taşan bir gün oldu. Birçok vatandaşımız gibi Erkan Er de bu olaylar sırasında şehit düştü.

Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu


Erkan Er Kimdir?
15 Temmuz gecesi, Beştepe Külliyesi’nin karşısındaki Jandarma Genel Komutanlığı önünde darbecilere direnirken vurulan Erkan Er, bir polis tarafından hastaneye yetiştirilmeye çalışılırken şehit oldu.
44 yaşındaki Erkan Er, hainlere karşı göğsünü siper edenlerden biriydi. İşten eve dönerken MİT'in tarandığını gören Er, hemen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önüne giderek tankları engellemeye çalıştı. FETÖ'cü teröristlere karşı vatanını son nefesine dek savunan Er’in son cümlesi, “Allah-u Ekber! Bu vatanı siz kazanmadınız, size bırakmayacağız” oldu. Eşi Sibel Er, eşinin arkadaşlarına "Bu bir cihattır, vatanını seven sahip çıksın" mesajları attığını belirtti. İlk helikopter ateşi sırasında kulağından yaralanan Er, yarasını göstermek için fotoğrafını çekmişti. Eşinin son sesini duyacağına dair belirsizlik içinde tekrar aradığında, "Helikopterden ateş ediyorlar, burada ölen insanlar var" dedi ve ardından ses kesildi.


Ailesine “Vuruldum ama bir şeyim yok” 
Ailesine “Vuruldum ama bir şeyim yok” diyen Er, ilk olarak kulağından vurulmuştu. Mücadele devam ederken gece saat 01.40’tan sonra kendisinden haber alınamadı. Tekrar vurulduktan sonra bir polis tarafından hastaneye götürülürken yolda şehit düştü. Ailesi, Erkan Er’in şehadet haberini sabah 07.30’da aldı. Cenazesi, teslim alındıktan sonra Çankırı’nın Orta İlçesi Karaağaç Köyü’ne defnedildi.
Şehit Erkan Er’in ismi, İzmir Bornova’daki FETÖ’ye ait okuldan imam hatip lisesine dönüştürülen bir okula verildi.
 

Kaynak: Berkay Tozlu