Osman Evsahibioğlu 15 Temmuz günü arkadaşlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyarak Kızılay’a ve ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önüne gitti. Burada helikopterden açılan ateş sonucu şehit düştü. O gün Türkiye için kara bir gün olmasının yanı sıra kahramanlarıyla ve vatan millet sevgisiyle dolup taşan bir gün oldu. Birçok vatandaşımız gibi Osman Evsahinioğlu'da bu olaylar sırasında şehit düştü.


Osman Evsahibioğlu Kimdir?
Osman Evsahibioğlu, annesiz ve babasız büyüyerek zorlu bir hayat geçirdi. Beş yaşında bir aile tarafından çocuk esirgeme kurumundan evlatlık alınan Evsahibioğlu, 31 yaşında FETÖ mensupları tarafından şehit oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkan Osman, Beştepe Külliyesi’nin önünde iki arkadaşıyla birlikte hayatını kaybetti.

Çankırılı şehit, 31 yaşında ve bekârdı. Ankara'da mobilyacılık yapan Osman Evsahibioğlu’nun anne ve babasının durumu bilinmiyor. Beş yaşında evlatlık alınan Osman, arkadaşlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyarak Kızılay’a ve ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önüne gitti. Burada helikopterden açılan ateş sonucu şehit düştü. Kafasından ve omzundan vurulan Osman Evsahibioğlu, Karşıyaka’ya defnedildi.

‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku ve Minnetle Gerçekleşti! ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku ve Minnetle Gerçekleşti!

Osman Evsahibioğlu'nu evlatlık alan kişinin yeğeni Bilal Taşdemir, halasının tüm umudunu Osman’a bağladığını belirtti. 77 yaşındaki halası, Osman ile birlikte Ankara’da yaşıyordu ve ondan başka çocuğu yoktu.

Şehit Osman Evsahibioğlu’nun cenazesi 17 Temmuz’da Ankara’da defnedildi. Şehidin ismi, memleketi Tokat’ta bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.
 

Kaynak: Berkay Tozlu