Çankırı'nın tarihi konaklarının bulunduğu Uzunyol Caddesi'nin İmaret girişinde, Hayrettin Karaoğlu, Ahmet Uçar ve Taha Çulha tarafından kurulan İmaret Kahvecisi, Cuma namazının ardından açıldı.

İmaret Kahvecisi Açılış3

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, AK Parti Genel Merkez yöneticisi Kadri Celal Ursavaş, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bahri Kılıç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Melike Çilhan, İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Ateş ve Visali Kara, daire müdürleri, Oğuz Boyları Yaren başağaları ve reisleri, Aşçılar Derneği yönetim kurulu üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Memur-Sen Çankırı İl Temsilcisi Tuna Dinç ve çok sayıda Çankırılı'nın katılımıyla açıldı.

İmaret Kahvecisi Açılış2

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’dan Gaziler Günü Mesajı Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’dan Gaziler Günü Mesajı

Açılışta Din Görevlisi Bilal Çendek'in yaptığı dua sonrasında protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile tören gerçekleştirildi. İmaret Kahvecisi'nin avlusunda açılış sonrası misafirlere yumurta tatlısı, helva, kızılcık şerbeti ve çay ikram edildi. İşletmenin Çankırı'nın tanıtımına ve eski mahallelerin canlanmasına olumlu katkı sağlaması umuluyor.

İmaret Kahvecisi Açılış

Kaynak: Burak Kaya