Samsun’da geçen hafta tanesi 50 TL’den satılan palamut fiyatları, balığın Rusya’ya kaçması nedeniyle 120 TL’ye yükseldi.

Malatya Şeker Fabrikası'nda hedef 55 bin ton şeker üretimi Malatya Şeker Fabrikası'nda hedef 55 bin ton şeker üretimi

1 Eylül itibarıyla bol miktarda tezgahlarda yer alan palamut, hem balıkçıları hem de tüketicileri sevindirirken, 20 gün içinde soğuk sulara doğru göç etmeye başladı. İlk başta 50 TL'den satılan palamutun fiyatı, sırasıyla 80, 90 ve 100 TL’ye çıktıktan sonra şimdi 120 TL’ye ulaşmış durumda. Balıkçılar, kaptanların palamutların soğuk sulara göç ettiğini bildirdiklerini aktarırken, vatandaşlar bu yeni fiyatın oldukça yüksek olduğunu dile getiriyor.

Denizde avlanan kaptanların, palamutların Rusya açıklarına doğru yöneldiğini belirttiğini ifade eden balık satıcısı Onurcan Köse, "Palamut sezon başında 50 TL’ydi ve yarım kilodan fazlaydı. Dün 800 gramlık palamudu 90 TL’ye sattık. Ancak Karadeniz’deki fırtına nedeniyle palamut az çıktı ve bu yüzden fiyatı 120 TL’ye yükseldi. Satışlarımızda herhangi bir sıkıntı yaşamadık, vatandaş hala ilgi gösteriyor. Piyasada 150 TL’ye satanlar da var" dedi.

Köse, balıkların durumunun belirsiz olduğunu belirterek, "Gelecek günlerde palamut tekrar bol olabilir ya da azalabilir. Yeterli stok yapılamadığı için gelen palamut günlük talebi karşılayamıyor. Umarım tekrar bollaşır ve vatandaşlarımız ucuz fiyatlarla tüketmeye devam eder" diye ekledi.

Son günlerde palamutun tanesini 50 TL’den alan vatandaşlar, şu an 80-90 TL’den aldıkları palamudun 120 TL olmasının kendilerine pahalı geldiğini belirtiyor.

Balıkçı tezgahlarında şu anda barbun 80 TL, mezgit 80 TL, istavrit 60 TL, hamsi 200 TL ve çinekop 200 TL’den satışa sunuluyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı