Meteoroloji Uyardı: Çankırı'da Sağanak Yağış ve Soğuk Havaya Hazır Olun Meteoroloji Uyardı: Çankırı'da Sağanak Yağış ve Soğuk Havaya Hazır Olun

İstanbul Pendik'te bulunan Aydos Ormanı'nda bugün öğleden sonra çıkan yangına hızla müdahale ediliyor. Saat 14.00 sularında başlayan yangın, hâlâ kontrol altına alınamadı. İhbar üzerine Pendik ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevlerin kısa sürede büyük bir alanı etkisi altına almasıyla yangına müdahale eden ekipler, havadan da destek alıyor. Yangına 1'i askeri 2 helikopterle Aydos Gölü'nden alınan su ile müdahale ediliyor.

Yangın sırasında çevre ilçelerden yükselen dumanlar dikkat çekerken, olay yerindeki dronlarla havadan çekilen görüntüler, yangının büyüklüğünü gözler önüne serdi. İtfaiye ekipleri, hem karadan hem de havadan yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor. Yetkililer, yangının çıkış nedenini henüz belirleyememiş olsalar da, müdahalenin aralıksız sürdüğünü belirtti.

Pendik Aydos Ormanı'ndaki yangın, bölgede yaşayanları tedirgin ederken, ekiplerin yoğun çabalarıyla kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı