Didim ilçesi, Türkiye'nin turizm potansiyeli yüksek noktalarından biri olarak mavi bayrak sayısını artırmaya devam ediyor. Son olarak 2. Koy Halk Plajı, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen mavi bayrak ödülüne layık görüldü. Plajın, yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, çevre eğitimi ve can güvenliği gibi kriterlerde yüksek standartları sağlamasıyla bu ödülü kazandığı belirtildi. Didim ilçesindeki mavi bayraklı plaj sayısı böylece 13'e ulaşmış oldu.

TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Yetkin Karabinali, törende yaptığı konuşmada mavi bayrak ödülünün önemine vurgu yaptı. Didim'in bu alanda sürekli gelişim gösterdiğini ve 2024 yılı itibariyle toplamda 13 mavi bayrakla öne çıktığını ifade etti. Türkiye genelinde ise 567 plaj, 27 marina, 9 bireysel yat ve 18 turizm teknesinin mavi bayrak ödülü aldığını belirten Karabinali, Türkiye'nin bu alanda dünya üçüncüsü olduğunu da dile getirdi.

Çankırı’da İlk ve Tek Ruhsal Engelli Bakım Merkezi Hizmete Açıldı Çankırı’da İlk ve Tek Ruhsal Engelli Bakım Merkezi Hizmete Açıldı

Mavi bayrak ödülünün, deniz suyu kalitesinin yanı sıra çevre bilinçlendirme çalışmaları ve can güvenliği gibi önemli unsurları da kapsadığını söyleyen Karabinali, bu ödülün turizmin sürdürülebilirliğine ve çevrenin korunmasına katkı sağladığını belirtti. Törende, 2. Koy Halk Plajı'na mavi bayrak belgesi takdim edilerek, flama göndere çekildi ve vatandaşlarla birlikte bu önemli ödül kutlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı