Kadir Has Üniversitesi, Times Higher Education sıralamasında önemli başarı elde etti Kadir Has Üniversitesi, Times Higher Education sıralamasında önemli başarı elde etti

Çankırı 'da Scientix Elçisi Duygu Hamlı’nın önderliğinde 25 öğretmene yönelik düzenlenen STEM Temel Seviye Eğitimi kursu başarıyla tamamlandı. 14-18 Ekim 2024 tarihleri arasında farklı branşlardan katılan öğretmenler, STEM’in disiplinler arası yaklaşımını deneyimledi ve alanlarıyla ilgili gerçek dünya sorunlarına çözüm odaklı projeler geliştirdi.

STEM, fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarının iç içe geçtiği ve müfredatlar arası bir bakış açısı sunan bir yaklaşımdır. Bu eğitim sayesinde öğretmenler, öğrencilere fen ve matematik derslerinde öğrendiklerini, günlük hayatla ilişkilendirerek mühendislik ve teknoloji bağlamında uygulama imkanı sunmayı öğrendiler.

Derslerde, Quiziz ve Padlet gibi web 2.0 araçlarının yanı sıra yapay zeka araçları da kullanıldı. Eğitimin sonunda öğretmenler, gerçek dünya problemlerine yönelik teknoloji odaklı STEM senaryoları yazdı ve projelerini sundu. Eğitim süresince katılımcılar, interaktif dersler, uygulamalı projeler ve grup çalışmalarıyla STEM disiplinlerine dair derinlemesine bir anlayış geliştirdiler. STEM temelli projelerle öğretmenler, yaratıcı düşünme, problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

STEM eğitimini tamamlayan öğretmenler, bu becerileri kendi sınıflarına taşıyarak öğrencilere disiplinler arası düşünme ve problem çözme yetenekleri kazandıracaklarını belirtti. Eğitimin sonunda projelerini başarıyla tamamlayan öğretmenler, öğrendikleri becerileri sınıf ortamında uygulamaya koymak için heyecanlarını dile getirdiler.

Kaynak: Haber Merkezi