Nevşehir merkezli düzenlenen DEAŞ operasyonunda tutuklanan 5 şüpheli, mahkeme kararıyla beraat etti. Geçtiğimiz yıl Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Serdar Gedik, Avanos ilçesine bağlı Akarca köyünde yaşayan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen 5 kişiden biri. Gedik, beraatinin ardından yaptığı açıklamada, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte sadece İslami bir yaşam sürdükleri için şikâyet edildiklerini söyledi.

Gedik, “Biz Kur'an ve sünnete göre yaşıyoruz ve DEAŞ gibi terör örgütlerini asla Müslüman olarak görmüyoruz. Sosyal medyada paylaşılan videolarımızda da bunu defalarca belirttik” dedi. Mahkemede kendilerini ifade ettiklerini ve hiçbir suç işlemediklerini belirten Gedik, yaklaşık 4 ay süren tutukluluğun ardından beraat kararı aldıklarını ifade etti.

Antalya'da Alkollü Sürücünün Kazası: 2’si Ağır 3 Yaralı Antalya'da Alkollü Sürücünün Kazası: 2’si Ağır 3 Yaralı

Operasyon sırasında Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da toplam 13 kişi gözaltına alınmış, 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Mahkeme süreci sonucunda tutuklu kalan 5 kişi de beraat etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı