A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup beşinci maçında İsviçre’ye 2-0 mağlup oldu. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası, takımının performansını değerlendirdi.

Mağlubiyetle birlikte grupta 3. sıraya gerileyen Türkiye’nin teknik direktörü, "Herkese ilgisi ve desteği için teşekkür etmek istiyorum. Maça gayet iyi başladık, ilk 45 dakikada da iyi mücadele sergiledik" dedi. Kıragası, direkten dönen top ve kaçan net gol pozisyonlarına dikkat çekerek, “İkinci yarıda rakibin fiziksel özellikleri ve kaliteleri devreye girdi ve topu tutmakta zorlandık" ifadelerini kullandı.

Önlerinde Macaristan maçı olduğunu belirten Kıragası, “Bu takımı mutlaka play-off’ta göreceksiniz. Türkiye, Avrupa Şampiyonası Play-Off birinci grubunda mutlaka yer alacak" şeklinde konuştu. Oyuncularıyla gurur duyduğunu dile getiren Kıragası, kadın futbolunun gelişimi ve milli takım adına sergilenen mücadeleyi çok önemli bulduğunu vurguladı.

Kıragası, "Başımızı öne eğmeden ikinci maça odaklanıp en iyisini o maçta vermeye çalışacağız. Play-off haberini de keyifli bir şekilde vereceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

“Eskiden çok ezilirdik. Bugün ezilmeden mücadele ettik”
Basın mensuplarının ikinci yarıya neden düşük motivasyonla başlandığını ve Macaristan karşısında nasıl bir Türkiye görüleceğini sorması üzerine ise Necla Güngör Kıragası, “Devre arasına çok yorgun girdik. Rakip İsviçre. Size olarak sürekli zorluyor. Omuz omuza her mücadeleye oyuncularımız çok yıpranmıştı. Yıpranmayı toparlamaları 15 dakikada çok mümkün görünmüyor. Oyuna yeni isimler katarak dengeye getirmeye çalışırken golü yedik. Sonra motivasyon anlamında da düştük. İster istemez fizik seviyesi olarak bizden çok üstünler. Biz 11 gündür kamptayız. Bu seviyeye ancak getirebildik. En iyi oyunumuzu ilk 45 dakika ortaya koyabiliyoruz. Rakibin oyuncularına baktığımız zaman; hepsi dünya starı, en iyi kulüplerde, en iyi koşullarda mücadele ediyorlar. İster istemez o fark ortaya çıkıyor. Zaten devre arasına yorgun giriyorsunuz. İkinci yarıya girdiğinizde de irade gücü düşüyor. Başta da İsviçre canlı başlayınca biraz gömülmeye de başladık. Golden sonra toparlayıp devam ettirmeye çalıştık ama fiziksel olarak düşüşe geçince irade gücünüz düşüyor. İrade gücü düşünce karar verme mekanizmanız doğru çalışmıyor. Zincirleme şekilde rakibe teslim oluyorsunuz. Oyuncularımız yine de teslim olmadan ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Geçmişte bu tarz rakiplerle oynadığımızda çok ciddi farklar yiyip ezildiğimiz dönemler oldu. Bugün ezilmeden mücadele etmeye çalıştılar. O yüzden bizim açımızdan olumlu gelişme"  seklinde konuştu.

Yeşil Ilgaz Spor, Güngörenspor ile Hazırlık Maçında Karşılaşacak Yeşil Ilgaz Spor, Güngörenspor ile Hazırlık Maçında Karşılaşacak

"Play-Off’a Kalmak için 1 Puan Yeterli"
A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, İsviçre'nin FIFA sıralamasında 24, Macaristan'ın 41 ve Türkiye'nin ise 61. sırada olduğunu belirtti. Kıragası, “Macaristan ile ilk maçımızda iyi bir strateji geliştirmiştik ve ikinci yarıda bulduğumuz gollerle 2-1 galip geldik. Play-off'lara kalmak için 1 puan almamız bile yeterli. İlk 3 takım bu aşamaya geçecek, bu nedenle şansımız oldukça yüksek. Herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum” Macaristan'ın kendilerinden üstün olduğunu kabul eden Kıragası, ancak oyun kalitesinin İsviçre seviyesinde olmadığını vurguladı. “Kendi oyun kalitemizi sahaya yansıtmalıyız. Şu dakikadan itibaren oyuncularımızı dinlendirip, toparlanmalarını sağlayarak diri bir Türkiye ile Macaristan karşısına çıkacağız. Aradaki fark çok fazla görünmeyecek” sözlerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı