Yeni TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur’un hayatı ve kariyeri, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle birlikte merak konusu oldu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılıklarına Ömer Bulut ve Burak Demiralp atanırken, TOKİ Başkanlığı'na Mustafa Levent Sungur getirildi. Bu gelişmenin ardından, “TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?” soruları gündeme geldi.

Mustafa Levent Sungur kimdir?

Mustafa Levent Sungur, 1981 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı ve 2003 yılında diplomasını aldı. 

Kariyer yolculuğuna yurt içi ve yurt dışında farklı firmalarda çalışarak başlamış ve 2006 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda uzman olarak görev almıştır. Bu görevde, sırasıyla Statik, Zemin Araştırma ve Altyapı Şube Müdürlüğü pozisyonlarında bulunmuştur. Mayıs 2009'dan Aralık 2018'e kadar Toplu Konut Projeleri ve Araştırma Daire Başkanlığı görevini yürüttükten sonra, Aralık 2018'den itibaren Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 

İleri düzeyde İngilizce, başlangıç ​​düzeyinde Farsça ve Almanca bilen Sungur, evli ve üç çocuk babasıdır.

Mustafa Levent Sungur Kimdir

Mustafa Levent Sungur nereli, kaç yaşında?

Mustafa Levent Sungur; 1981 yılında Trabzon'da dünyaya gelmiş, aslen Trabzonludur. Sungur, 2024 itibarıyla 43 yaşındadır.

Pakize Atay kimdir? Ne iş yapıyor? Pakize Atay kimdir? Ne iş yapıyor?

Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda Anayasa Mahkemesi üyeliğine Metin Kıratlı seçilirken, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Müdürü görevine Hakkı Susmaz atandı. Adli Tıp Başkan Yardımcılığı Tarık Yusuf Uçar'ın görevine son verildi, yerine Ahmet Bensiz getirildi. Tokat Valiliğine Abdullah Köklü atandı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcıları Vedad Gürgen ve Refik Tuzcuoğlu görevden alındı, Ömer Bulut ve Burak Demiralp atandı. Ayrıca TOKİ Başkanlığı'na Mustafa Levent Sungur, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne Hakan Gedikli, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ise Veli Tunçez atandı.

Kaynak: Haber Merkezi