Külliyede revizyona gidildiği iddialarının ardından Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü Hakkı Susmaz, merak edilmeye başkandı. Bu yazıda Hakkı Susmaz ile ilgili aranan bütün cevapları bulabileceksiniz.

Hakkı Susmaz kimdir?

Hakkı Susmaz 1974 yılında Manisa'nın Gördes ilçesinde dünyaya geldi ve ilköğrenimini de burada tamamladı. 1992 yılında sağlık meslek lisesinden mezun olan Susmaz, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenimine devam etti ve sonunda eğitimini burada tamamladı. 

Hakkı Susmaz Kimdir

Meslek yolculuğuna Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nde başlayan Susmaz, 2001 yılında Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine katıldı. Bakanlık bünyesinde çeşitli kurul ve komisyonlarda yer alarak görevde yükselme, unvan değişikliği ve merkez disiplin konularında deneyim kazandı. Ağustos 2018'de Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü'ne atanarak önemli bir pozisyonda görev almaya başladı.

Hakkı Susmaz Evli mi, eşi kimdir?

Susmaz hala ULAK Haberleşme A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Evli ve iki çocuk babasıdır. Hakkı Susmaz'ın eşi kimdir konusunda bilgiye ulaşılamamıştır. 

Hakkı Susmaz kaç yaşında? 

Hakkı Susmaz, 1973 yılında dünyaya gelmiştir ve 2024 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

Hakkı Susmaz nerelidir, memleketi neresi?

Hakkı Susmaz Manisalıdır. Manisa'nın Gördes ilçesinde doğmuştur. Ankara'ya üniversite için gidene kadar Manisa'da ikamet etmiştir. İlköğretim ve ortaöğretim eğitimini Manisa'da görmüştür.

Hakki Susmaz Kimdir Nereli

Hakkı Susmaz, Metin Kıratlı'nın yerine geçiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan yenilginin ardından kabinede bazı değişiklikler yapma kararı aldı. Erdoğan, partinin yenilenmesi gerektiğini sıkça vurgulamıştı.

Bazı kaynaklara göre, Erdoğan Külliye'de de üst düzey bir yeniden yapılanmaya gidiyor. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın görevden alınacağı belirtiliyor. 

Ayşegül Çıdamlı kimdir? Nereli, ne iş yapıyor? Ayşegül Çıdamlı kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Metin Kıratlı'nın Anayasa Mahkemesi Üyesi olarak atanacağı duyuruldu. Kıratlı, son dönemde Bodrum'daki Mandarin Oriental'de iki kişilik yemek için 168 bin lira ödediği iddialarıyla gündeme gelmişti. Bu haberlerin yayılması üzerine, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından habere erişim engeli getirilmişti. Kıratlı’nın Anayasa Mahkemesi Üyeliği'ne atanmasıyla ilgili gelişmelerin ardından, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü Hakkı Susmaz’ın Kıratlı’nın yerine geçeceği öğrenildi. 

Atama Kararı Resmi Gazetede yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü görevine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile resmi gazetede yayınlanan kararname ile Hakkı Susmaz atandı.

Hakkı Susmaz'ın atanacağı bilgisi haber merkezimizin elde ettiği veriler doğrultusunda gün içerisinde yayınlanmıştı. Hakkı Susmaz'ın atanma kararı resmi gazetede yayınlanmasıyla birlikte resmiyet kazandı.

Kaynak: Haber Merkezi