Tokat Valisi Abdullah Köklü oldu. Peki Abdullah köklü kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? İşte tüm bu sorular Tokatlı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Haberimizde Tokat Valiliği görevine atanan Abdullah Köklü hakkındaki bilgileri derledik.

Abdullah Köklü kimdir? Nerelidir?

Abdullah Köklü, Bilecik-Bozüyük doğumlu olup aslen Ankara-Nallıhanlı'dır. İlköğrenimini Balıkesir ve Kocaeli'de, ortaöğrenimini ise İstanbul'da tamamladı. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Vali Abdullah Köklü görev yerleri, nerelerde görev yaptı?

Abdullah Köklü, açılan sınavları kazanarak Kocaeli Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Vilayet stajını Kocaeli Valiliği'nde, teftiş stajını Rize'de, kaymakam refikliği stajını ise Sakarya-Akyazı'da tamamladı. Ardından sırasıyla Bursa ili Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde kaymakam vekilliği görevinde bulundu.

2007 yılında bilgisini artırmak ve yabancı dilini geliştirmek üzere İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere-Leicester Üniversitesi'ne gönderildi. Yurda döndükten sonra Ankara'da kamu diplomasisi ve 93. Dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarıyla bitirdi.

Tokat Valisi Abdullah Köklü'nün görev yaptığı yerler;

  • 2009-2011 yıllarında Afyonkarahisar-Hocalar Kaymakamlığı
  • 2011-2013 yıllarında Artvin-Şavşat Kaymakamlığı
  • 2013-2016 yıllarında Bingöl-Genç Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

2016 yılı Aralık ayındaki kararname ile İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak atanan Abdullah Köklü, geçici görevle Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Köydes ve Özel İdareler biriminde görev aldı. 2017-2022 tarihleri arasında Çanakkale İli Vali Yardımcılığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde bulundu. 12 Ağustos 2022 tarihi itibariyle Bakırköy Kaymakamlığı görevine atandı.

Vali Abdullah Köklü evli mi? Eşi ne iş yapıyor?

Tokat Valisi Abdullah köklü evlidir. Abdullah Köklü'nün eşi öğretmendir. Abdullah Köklü, Yasemin Köklü ile evlidir.

Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Nereli? Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Nereli?

Abdullah Köklü çocukları, kaç çocuğu var?

Vali Abdullah Köklü iki çocuk babasıdır.

Tokat Valisi Abdullah Koklu

Bakırköy Kaymakamı olarak görev yapan Kaymakam Abdullah Köklü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan kararname ile Tokat Valisi olarak atanmıştır. Tokat Valiliği Abdullah Köklü'nün ilk valilik görevidir. 

Kaynak: Haber Merkezi