Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ile Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Ercan Alpay, Çankırı'daki meslek liselerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerle eğitimde kaliteyi artırma kararlılıklarını gösterdi. Ziyaret sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, müdür yardımcıları, şube müdürü ve okul yöneticileri de heyete eşlik etti.

Afetlerde Psikososyal Destek İçin Çankırı’da Eğitim Verildi Afetlerde Psikososyal Destek İçin Çankırı’da Eğitim Verildi

Ziyaret programının ilk durağı Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’ın makamı oldu. Ardından, Şehit Mehmet ATA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne geçildi. Burada, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği atölyeleri titizlikle incelendi ve İl Milli Eğitim Müdürü Öztürk’ten detaylı bilgiler alındı. Heyet ayrıca, Tarımsal Üretim ve Gıda Üretim alanlarını da ziyaret ederek, buradaki çalışmaları yerinde gözlemledi. Genel Müdür Karagöz, stajyer öğrencilerin yetiştirdiği biber ve salatalıkların hasadına katılarak öğrencilere destek verdi.

Atölye gezisinin ardından, il merkezindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul yöneticileri ile bir araya gelen Karagöz, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılan yenilikler hakkında bilgi paylaştı. Ayrıca, eğitim kurumlarında yürütülen akademik ve sosyal projeler hakkında okul yöneticilerinden ayrıntılı bilgi aldı. Yöneticilerin dilek ve temennilerini dinleyen Karagöz, onların görüş ve önerelerine önem vererek başarı dileklerinde bulundu.

Kaynak: Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü