ÖZELHABER/ Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çankırı’ya yaptığı ziyaretin ardından sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, “Bugün Türkiye Buluşmaları kapsamında Anadolu’muzun incisi Çankırı’da değerli Çankırılılarla bir araya geldik. Valiliğimizi ziyaret ettik, teşkilatımız ve gençlerimizle buluştuk. Ilgaz ve Çerkeş’te yer alan tesisler ile kültür merkezimizde incelemelerde bulunarak şehrimizin turizm ve kültürel mirası adına önemli adımlar attık” ifadelerini kullandı.

Ziyaretinde Çankırı’nın kültürel ve turistik potansiyeline dikkat çeken Bakan Ersoy, şehrin gelişimi için yürütülen projelerin önemine vurgu yaptı. Ilgaz ve Çerkeş’teki turizm tesislerinde yapılan incelemelerle şehrin turizm alt yapısının güçlendirilmesi için atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Başkan Esen, Çiçeği Burnunda Üniversitelilerle Buluştu Başkan Esen, Çiçeği Burnunda Üniversitelilerle Buluştu

Bakan Ersoy, ayrıca Çankırı Valiliği ve teşkilatla yaptığı görüşmelerde, şehrin gençleriyle de buluşarak onların görüş ve önerilerini dinledi. Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çankırı’mızı kültür ve turizm alanında çok daha iyiye taşıyacak projelerimizle hep birlikte durmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Çankırı halkı tarafından ilgiyle karşılanan bu ziyaret, kentin kültür ve turizm alanında gelişmesine yönelik umutları artırdı. Bakan Ersoy’un Çankırı’ya verdiği destek ve planlanan projelerle şehrin kültürel ve turistik değerlerinin ön plana çıkarılması hedefleniyor.

Kaynak: Berkay Tozlu