Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çankırı programı kapsamında Çerkeş’i ziyaret ederek restorasyonu tamamlanan Işıklar Konağı ve Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Ersoy, Çerkeş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin tescilli ve yöresel lezzetlerinden Çerkeş Sırma Baklava, Kıymalı Su Böreği, Çerkeş Kurabiyesi ve Pırasa Dolması gibi ürünlerin tadına bakarak Belediye Başkanı Hasan Sopacı’dan ürünlerin üretim süreçleri hakkında bilgi aldı.

Bakan Ersoy, Işıklar Konağı ziyaretinin ardından yapımı tamamlanan Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezi'ni gezdi. Yöresel halk oyunları gösterileriyle karşılanan Ersoy, tesisin Çerkeş halkına hayırlı olmasını dileyerek Belediye Başkanı Sopacı’dan detaylı bilgi aldı.

Çerkeş’in Coğrafi İşaretli Sırma Baklavası TV8'de Tanıtıldı! Çerkeş’in Coğrafi İşaretli Sırma Baklavası TV8'de Tanıtıldı!

Ziyaret sırasında Bakan Ersoy’a, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve diğer yetkililer eşlik etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Bu ziyaret, Çerkeş’in kültürel ve turistik potansiyelinin ön plana çıkarılması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

HABER: Burak Kaya

Bakan Ersoy Çerkeş'te5

Bakan Ersoy Çerkeş'te4

Bakan Ersoy Çerkeş'te2

Bakan Ersoy Çerkeş'te1

Bakan Ersoy Çerkeş'te

Kaynak: Burak Kaya