Marmaris'te, Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçiliği'ne bağlı Azerbaycan Kültür Merkezi'nin düzenlediği "Azerbaycan Kültür ve Sanat Günü" etkinlikleri başladı. Antik Amfitiyatro Sahnesi'nde gerçekleştirilen "Elvedasız Şarkılar" konseri, yoğun ilgi gördü. Etkinlikte Azerbaycan'ın kültürü, tarihi, sanatı ve turizmine dair video materyaller gösterildi. Gecenin en ilgi çeken eseri, Azerbaycanlı genç şarkıcı Aynur İsganderli'nin seslendirdiği "Çırpınırdı Karadeniz" oldu.

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya'nın da katıldığı programda, Azerbaycan ve Türk kültürlerinin tanıtıldığı çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Ünlü sanatçı Bora Gencer'in düzenlediği konser, geceye renk kattı. Ayrıca, Özbekistanlı Devlet sanatçısı Gülyanag Mammadova Azerbaycan şarkılarını seslendirdi. Azerbaycan halk Dansları ekibinin gösterisi de büyük beğeni topladı.

Ilgaz, Kızılırmak, Kurşunlu ve Orta’da Gençlik Merkezleri Geniş Hizmet Sunuyor Ilgaz, Kızılırmak, Kurşunlu ve Orta’da Gençlik Merkezleri Geniş Hizmet Sunuyor

Etkinliklerin 31 Ağustos'ta Antalya'da Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde devam edeceği ve burada sergi açılacağı belirtildi. Bu devam niteliğindeki etkinlik, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğini pekiştirmek ve kültürel bağları güçlendirmek amacıyla düzenleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı