Pendik Belediyesi, kahveseverler için bu yıl dördüncüsünü düzenlediği "Pendik Kahve Festivali"ni Pendik Sahil Meydanı’nda büyük bir coşkuyla açtı. 30 Ağustos-1 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, kahveseverler için geniş bir etkinlik yelpazesi sunuyor. Festival, kahve kültürünü yaşatmayı amaçlarken, çeşitli aktiviteler ve etkinliklerle de katılımcılara keyifli anlar yaşatacak.

Festivalde, kahve tadım testlerinden workshoplara, söyleşilerden canlı müzik performanslarına kadar birçok etkinlik bulunuyor. Katılımcılar, 360 Derece Video Booth ile anılarını ölümsüzleştirebilir, Kahve Hediye Çarkı ile çeşitli hediyeler kazanabilir ve Karikatürist eğlence köşelerinde keyifli vakit geçirebilirler. Akşamları ise Murat Kekilli, Tuğçe Kandemir ve Oğuzhan Koç gibi ünlü sanatçılar sahne alacak ve müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Festivalde, Pendik’ten 15 firma ve İstanbul’un çeşitli ilçelerinden 16 firma olmak üzere toplam 42 katılımcı yer alıyor. Ayrıca, Ankara, İzmir, Kocaeli, Konya, Elazığ ve Pendik’te yaşayan Brezilyalı baristaların da festivalde yer aldığı belirtildi. Festivalin açılışına Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Yıldız ve Başkan Cin, festival alanındaki kahve stantlarını gezerek satıcılarla ve vatandaşlarla sohbet etti.

Festivalde kahve reçeli ile dikkat çeken Belkıs Tetik, “Kahve reçeli yapıyoruz ve bu reçeli sütle karıştırarak hem soğuk hem sıcak kahve elde edebiliyorsunuz. Misafirlere bu ürünümüzü tattırıyoruz ve satışını yapıyoruz” dedi. Kahveli baklava ve kurabiye ürünlerini sunduklarını belirten Hilal Yurduseven, “Bu yıl festivale özel olarak kavurduğumuz kahve çekirdeklerinden Türk kahveli baklava yaptık. Herkesi tatmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Ömür Arslan ise, “Kahve arabasında espresso bazlı ürünler sunuyoruz. Festivallerde konaklama için çadırımızı kurarak hem evimiz hem işimiz olarak kullanıyoruz” dedi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, festivalin kahvenin toplumdaki önemini vurgulamak ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlatıldığını belirtti. Festivalin dördüncüsünü düzenlediklerini ve hem yurt içinden hem yurt dışından birçok kahve üreticisi ve satıcısının yer aldığını ifade etti. Başkan Cin, “İstanbulluları festivalimize bekliyoruz. Ayrıca akşamları düzenleyeceğimiz konserlerle eğlenceli bir atmosfer sunacağız” dedi. Festival, kahveseverler ve eğlence arayanlar için Pendik Sahil Meydanı’nda devam ediyor.

Çankırı'da Ahilik Rüzgarı Esecek! 37. Ahilik Haftası Programına Hazır Mısınız? Çankırı'da Ahilik Rüzgarı Esecek! 37. Ahilik Haftası Programına Hazır Mısınız?

Kaynak: İhlas Haber Ajansı