Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem, Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa'da eğitime bir gün ara verilmesine neden oldu. Deprem, saat 10:46'da meydana geldi ve çevre illerde de hissedildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yusuf Tekin, "Bugün bir deprem haberi aldık. Malatya-Kale merkezli bu deprem nedeniyle Malatya ve Elazığ'daki valilikler, eğitim öğretim süreçlerine bir gün ara verme kararı aldı" dedi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bugün Malatya'da meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle resmi ve özel eğitim kurumlarının tüm kademelerinde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Çankırı Valiliği Uyardı: Zirai Don Riskine Karşı Hazırlıklı Olun Çankırı Valiliği Uyardı: Zirai Don Riskine Karşı Hazırlıklı Olun

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise Vali Osman Varol'un talimatıyla, örgün, yaygın ve özel eğitim kurumlarında eğitim-öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı