Mehmet Arı, Yeniden Refah Partisi Eldivan İlçe Başkanı Oldu Mehmet Arı, Yeniden Refah Partisi Eldivan İlçe Başkanı Oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, pazar günü yapılacak erken meclis seçimleri öncesi Fransız podcast yayınında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Macron, seçimi aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi veya sol partilerin birleştiği Yeni Halk Cephesi ittifakının kazanması durumunda ülkenin “iç savaşa sürüklenme” tehlikesi ile karşı karşıya olacağını söyledi. Macron, her iki tarafın da halk arasında gerilimi artıran bölücü politikalar izlediğini düşündüğünü söyledi. Şu anda anketlerde ilk sırada bulunan aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin manifestosunun "damgalama ve bölmeye" dayandığını vurgulayan Macron, "Aşırı sağın sunduğu çözümlerin uygulanabilir olduğunu düşünmüyorum, çünkü insanları dinlerine veya kökenlerine göre ayrıştırıyor ve bu da bölünmeye ve iç savaşa yol açar” şeklinde konuştu. Macron aynı eleştiriyi Yeni Halk Cephesi koalisyonunun parçası olan aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi'ne de yönelterek, “O da öyle. Çünkü insanları yalnızca dini görüşlerine veya ırkına göre sınıflandırıyorsunuz, bu da bir bakıma onların halktan dışlanmasını meşrulaştırmanın bir yolu ve bu durumda da aynı değerleri paylaşmayanlarla iç savaş yaşanabilir” şeklinde konuştu.

Macron'un anketlerde üçüncü sırada çıktı
Son yapılan anketler, pazar günü yapılacak seçimde Ulusal Birlik Partisi'nin % 35-36, sol ittifakın yüzde 27-29.5, Macron'un merkezcilerinin ise yüzde 19.5-22 oy oranı ile üçüncü sırada yer alacağını gösteriyor.
Hiçbir adayın yüzde 50'den fazla oy alamadığı seçim bölgelerinde 7 Temmuz'da ikinci tur oylama yapılacak.

Macron, AP yenilgisinin ardından Ulusal Meclisi feshetmişti
Öte yandan 6-9 Haziran arasında yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Fransa'da ilk sırada açık farkla aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi yer bulmuş, Macron'un partisi Rönesans’da sandıktan ikinci çıkmıştı. Macron, AP seçimlerinde istediği sonucu elde edememesinin ardından 9 Haziran'da Ulusal Meclisi feshetme kararı aldığını duyurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı