Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde Enerji Üretimi İçin Tam Yetki Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde Enerji Üretimi İçin Tam Yetki

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cezayir ziyareti sırasında Cezayir Ticaret ve İhracatı Geliştirme Bakanı Tayeb Zitouni ile birlikte Ticaret Heyeti Açılış Programına katıldı. Programda Türk ve Cezayir iş dünyasının temsilcileriyle görüşmelerde bulunan Bolat, iki ülke arasındaki ticaretin önemine değindi. Cezayir ile Türkiye arasındaki ikili ticaret hacminin 2023 yılında 6,3 milyar doları aşarak tarihi bir rekor kırdığını belirten Bolat, 2024 yılının ilk 5 ayında ticaret hacminin yaklaşık yüzde 8 artarak 2,7 milyar dolara ulaştığını belirtti. Bu başarının uzun yıllara dayanan diplomatik bağların ve ortak tarihi mirasın doğrudan bir sonucu olduğunu vurguladı. 

Bakan Bolat, Türkiye'nin Cezayir ile ticari bağlarının geliştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi konusunda Ticaret Bakanlığı olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerinin güvencesini verdi. İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirme ve işbirlikçi çabaların avantajlarını en üst düzeye çıkarma arzusunu ifade ederek, bu toplantıların bu hedefleri gerçekleştirmede önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı