İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da 2-26 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenen Edinburgh Uluslararası Festivali (EUF), ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Festival kapsamında, Edinburgh Festival Fringe'de 2 bin 500 sanatçı çeşitli gösteriler sunacak. Meydanlarda gerçekleşen etkinlikler, bilim, sanat, müzik, dans ve tiyatro alanlarında renkli ve etkileyici görüntüler oluşturuyor. Ayrıca, çok sayıda kitabın sergilendiği, akrobasi ve müzik şovlarının yapıldığı festival, büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

EUF çerçevesinde, üç hafta boyunca Edinburgh Uluslararası Bilim Festivali, Edinburgh Uluslararası Film Festivali, Edinburgh Sanat Festivali ve Edinburgh Uluslararası Kitap Festivali gibi önemli etkinlikler düzenlenecek. Bilim Festivali, 200 etkinlik ve 90 bini aşan ziyaretçi sayısıyla Avrupa'nın en büyük bilim festivali olarak anılıyor. Uluslararası Film Festivali ise 50'den fazla ülkeden 150'den fazla uzun metrajlı filmi izleyiciyle buluştururken, Edinburgh Sanat Festivali Birleşik Krallık'ın en büyük yıllık görsel sanatlar etkinliği olarak dikkat çekiyor. Edinburgh Uluslararası Kitap Festivali, dünya çapında 800 yazarı ağırlıyor.

Body Worlds: Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi İstanbul’da Body Worlds: Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi İstanbul’da

Festival, Edinburgh Kalesi üzerinde gerçekleştirilen ve her yıl ortalama 250 bin kişinin izlediği etkileyici havai fişek gösterisiyle final yapacak.

Haber: Burak Kaya

Laodikya Antik Kentinde Hellenstik Döneme Ait Skylla Grubu Heykeller Bulundu

Kaynak: Burak Kaya