Tamirciler Talebe Yetişemiyor: İşler 3 Kat Arttı Tamirciler Talebe Yetişemiyor: İşler 3 Kat Arttı

İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da 2-26 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Edinburgh Uluslararası Festivali (EUF), ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Festival kapsamında düzenlenen Edinburgh Festival Fringe'de 2 bin 500 sanatçı sahne alacak. Festival, bilim, sanat, müzik, dans ve tiyatro alanlarında sunduğu çeşitli gösterilerle renkli görüntüler oluşturuyor. Ayrıca, kitap sergileri, akrobasi ve müzik şovları da etkinlik programında yer alıyor.

EUF çerçevesinde Edinburgh Uluslararası Bilim Festivali, Edinburgh Uluslararası Film Festivali, Edinburgh Sanat Festivali ve Edinburgh Uluslararası Kitap Festivali gibi önemli etkinlikler düzenlenecek. Bilim Festivali, 200 etkinlik ve 90 bini aşan ziyaretçi sayısıyla Avrupa'nın en büyük bilim festivali olarak dikkat çekiyor. Uluslararası Film Festivali, 50'den fazla ülkeden 150'den fazla uzun metrajlı filmi izleyiciyle buluştururken, Edinburgh Sanat Festivali Birleşik Krallık'ın en büyük yıllık görsel sanatlar etkinliği olarak anılıyor. Edinburgh Uluslararası Kitap Festivali ise dünya çapında yaklaşık 800 yazarı ağırlıyor.

Festivalin finali, Edinburgh Kalesi'nde düzenlenen ve her yıl yaklaşık 250 bin kişinin izlediği etkileyici bir havai fişek gösterisi ile yapılacak.

İskoçya'da Meydanlar Şölen Alanına Döndü1

Kaynak: Burak Kaya