Antalya'nın Kumluca ilçesinde, kadın sürücülere yönelik olarak düzenlenen trafik eğitimi, Jandarma Trafik Timleri tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nın Trafik Şube Müdürlüğü koordinesinde, Kumluca Trafik Jandarması ekipleri tarafından organize edilen ‘Trafikte Her Şey Yolunda’ projesi kapsamında kadın sürücülere bilgi verildi.

Çankırı TOBB Fen Lisesi Öğrencileri Japonya’da Türk Kültürünü Tanıttı Çankırı TOBB Fen Lisesi Öğrencileri Japonya’da Türk Kültürünü Tanıttı

Eğitim programında, kadın sürücülere trafik kuralları, yayaların yol üzerindeki hareket tarzları, trafik kazalarını önleme yöntemleri gibi konular anlatıldı. Ayrıca, traktörlerde rops demirinin önemi, römorklarda reflektör kullanımı, bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerde kask kullanımı ve emniyet kemerinin önemi üzerinde duruldu.

Eğitim, sürücülere trafik güvenliğini artırmak ve kazaları önlemek amacıyla uygulamalı bilgiler sunarak, bilinçli sürücüler yetiştirmeyi amaçladı. Eğitim sürecinde, katılımcılara trafik güvenliğiyle ilgili el broşürleri de dağıtıldı. Bu kapsamlı eğitim çalışması, Kumluca'daki kadın sürücüler için büyük önem taşıdı ve toplumsal trafik bilincinin artırılmasına katkı sağladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı