Yapay zeka ve robot teknolojilerindeki sıra dışı projeleri ile tanınan Korhan Özduru merak konusu oldu. Bu yazıda "Korhan Özduru kimdir?", "Korhan Özduru kaç yaşında?", "Korhan Özduru ne iş yapıyor?" gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

Korhan Özduru kimdir?

Ocak Korhan Özduru, 1976 yılında İstanbul’da doğmuş, evli ve iki çocuk babasıdır. Uzun yıllar uluslararası alanda bilgisayar mühendisliği yaparak adını duyurmuş bir bilim insanıdır. Yapay zeka ve robot teknolojilerindeki sıra dışı projeleri ile tanınan Özduru’nun, bilim ve teknoloji dünyasına katkıları oldukça geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.

Korhan Özduru, bilgisayar mühendisliği kariyerinde birçok yenilikçi projeye imza atmıştır. “Konuşan Araba”, “Robotik Engelli Sandalye”, “Bebek Arabası”, “Yön Belirleyici Eldiven” ve “Cyber Bilgi İşlem Odaları” gibi projeleri, yapay zekanın konuşulmadığı dönemlerde bile teknolojiyi ileriye taşıyan örneklerdir. Bu projeleri ile toplumun çeşitli kesimlerine yönelik teknolojik çözümler sunmuş ve birçok önemli buluş patentine sahip olmuştur.

Robotik engelli sandalyesi projesinde beyin ile etkileşimi inceleyen Özduru, bu alandaki bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla kapsamlı bir eğitim sürecine girmiştir. İrlanda’da Fizyoloji ve İnsan Anatomisi, Biyoloji ve Davranışsal Psikoloji, İnsan Beslenmesi, ve Gıda Güvenliği alanlarında lisans eğitimleri almıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde Sosyoloji, Harvard Üniversitesi’nde Nörobilim ve St. Clements Üniversitesi’nde Sosyal Psikoloji alanlarında yüksek lisans yaparak Uzm Psiko Sosyolog unvanını kazanmıştır. Ayrıca, Amerikan Hipnoz Birliği’nin bir üyesidir.

2016 yılında geliştirdiği Submental Tekniği, bilinçaltının ve beynin potansiyelini açığa çıkarmaya yönelik önemli bir adım olmuştur. Sakarya’da kurduğu Potential isimli kurum aracılığıyla hipnotik kişisel gelişim ve yaşam becerisi oluşturma çalışmalarını yürütmüştür. Bu çalışmalarına İstanbul Gedik Üniversitesi ve İstanbul Arel Üniversitesi ile devam etmektedir.

Ocak Korhan Özduru, “Bu mudur? Budur!” ve “Değişimle Randevu” adlı kitaplarının yanı sıra, kendi web sitesinde ve çeşitli gazete köşelerinde yayımlanan makaleleriyle de bilimsel ve kişisel gelişim konularında katkıda bulunmaktadır. Bu yayınlar, hem bilim dünyası hem de genel okuyucu kitlesi tarafından ilgiyle takip edilmektedir.

Mehmet Özcan kimdir? Kaç yaşında, nereli? Mehmet Özcan kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Korhan Özduru Kimdir

Korhan Özduru kaç yaşında?

Ocak Korhan Özduru, 1976 yılında doğmuştur. Buna göre 2024 yılı itibarıyla 48 yaşındadır.

Korhan Özduru ne iş yapıyor?

Ocak Korhan Özduru, uluslararası çevrede bilgisayar mühendisliği alanında uzun yıllar çalışmış bir bilim insanıdır. Çeşitli yapay zeka projelerine imza atmış ve 12 buluş patentine sahiptir. Projeleri arasında sürücüsüyle konuşabilen “Konuşan Araba”, felçli hastalar için “Robotik Engelli Sandalye”, tehlike anında kendi kendini durduran “Bebek Arabası”, görme engelliler için “Yön Belirleyici Eldiven” ve holdingler için “Cyber Bilgi İşlem Odaları” gibi yenilikçi projeler bulunmaktadır.

Bilgisayar mühendisliğinin yanı sıra, insan beynini ve bilinçaltını anlamak amacıyla çeşitli eğitimler almış ve bu alanda uzmanlaşmıştır. İrlanda’da fizyoloji, insan anatomisi, biyoloji, davranışsal psikoloji, insan beslenmesi ve gıda güvenliği üzerine lisans eğitimi almış, ardından İstanbul Üniversitesi’nde sosyoloji, Harvard Üniversitesi’nde nörobilim ve St. Clements Üniversitesi’nde sosyal psikoloji yüksek lisansı yaparak Uzm. Psiko Sosyolog unvanını kazanmıştır. Ayrıca Amerikan Hipnoz Birliği üyesidir.

2016 yılında Submental Tekniğini geliştirmiş ve Sakarya’da kurduğu Potential isimli kurum ile kişisel gelişim ve yaşam becerisi alanında hipnotik çalışmalar yapmaktadır. Eğitim verme ve uzman yetiştirme çalışmalarını İstanbul Gedik Üniversitesi ve İstanbul Arel Üniversitesi ile sürdürmektedir. Bunun yanı sıra “Bu mudur? Budur!” ve “Değişimle Randevu” adlı kitapların yazarıdır ve çeşitli gazete köşelerinde makaleler yazmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi