İzmir Körfezi'nde kirlilik krizi: Binlerce ölü balık kıyaya vurdu İzmir Körfezi'nde kirlilik krizi: Binlerce ölü balık kıyaya vurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 2023 yılının ilk 9 ayında 8.906 olaya müdahale ederek ülke genelinde önemli bir başarıya imza attı. 124 araç ve 559 personeliyle 7/24 hizmet veren Kocaeli İtfaiyesi, yangın ve kurtarma çalışmalarında etkin bir rol üstlendi. İtfaiye Haftası kapsamında, 9 aylık müdahale tablosunu kamuoyuyla paylaşan Kocaeli İtfaiyesi, 3.710 yangın ve 5.196 teknik kurtarma olayına müdahale etti.

Kocaeli İtfaiyesi’nin 18 profesyonel ve 5 gönüllü istasyonu ile 2.466 gönüllü itfaiyecisi bulunuyor. Ayrıca, Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), 2024 yılında görev yaptığı sahillerde 2.197 kişiyi boğulmaktan kurtarmayı başardı. Bu süreçte 2.930 iş yeri denetlendi.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgedeki kurtarma çalışmalarına destek veren Kocaeli İtfaiyesi, bu fedakarlığıyla Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası’nı almaya hak kazandı. Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi, her zaman olduğu gibi, güvenli bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda çalışmaya devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı