Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, çalışan anneler ve dezavantajlı aileler için önemli bir müjde verdi. Başkan, kentin 4 farklı mahallesinde açılacak Güneşli Günler Çocuk Gelişim Merkezleri ile ilgili ön kayıtların başladığını duyurdu. Bu merkezler, 3-6 yaş arası çocuklara hizmet verecek ve çalışan annelerin kreş sorununa kalıcı bir çözüm sunmayı amaçlıyor.

Ağrı Dağı’na Mevsimin İlk Karı Düştü! Ağrı Dağı’na Mevsimin İlk Karı Düştü!

Güneşli Günler Çocuk Gelişim Merkezleri, Karşıyaka, Aktepe, Selçukbey ve Pelitlibağ mahallelerinde faaliyet gösterecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak açılacak bu kreşlerin, yeni eğitim öğretim yılı içerisinde hizmete girmesi planlanıyor. Bu projeyle, çalışan anneler ve ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin en fazla ihtiyaç duyduğu kreş sorununa çözüm bulunması hedefleniyor.

Başkan Çavuşoğlu, bu merkezlerin açılmasıyla birlikte hemşehrilerine verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Özellikle çalışan anneler için büyük bir kolaylık sağlayacak olan kreşler, annelerin çocuklarını huzur içinde bırakmalarına imkan tanıyacak. Başkan, “Çocuk Gelişim Merkezlerimizle bir yandan annelerimizin yüzünü güldürürken, diğer yandan çağdaş ve eğitimli nesiller yetiştirilmesine de katkı koyacağız” dedi.

Ön kayıtların www.denizli.bel.tr adresinden yapılabileceği ifade edilirken, Pelitlibağ Güneşli Günler Çocuk Gelişim Merkezi için de kısa süre içinde kayıtların açılacağı bildirildi. Bu süreçte, Denizli Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmetler alanında önemli projeler geliştirmeye devam ediyor. Çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda büyümesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı merkezlerde, uzman eğitmenler tarafından eğitim verilecek.

Kreşlerin açılışı, Denizli’deki aileler için büyük bir fırsat sunacak. Dezavantajlı ailelerin çocukları, burada hem sosyal hem de akademik gelişimlerine katkı sağlayacak aktivitelerle desteklenecek. Başkan Çavuşoğlu, geleceğin teminatı olan çocukların iyi bir eğitim alması için gerekli tüm adımları atacaklarını vurguladı. Bu kreşlerin sayısının artırılması da planlanıyor; bu sayede daha fazla aileye ulaşılması hedefleniyor. Denizli, çocuklar için güvenli ve sağlıklı bir gelişim alanı sunarak, ailelerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı