Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar gündeme geldi. Bu yazıda "Kasım Gülpınar kimdir?", "Kasım Gülpınar hangi partiden?", "Kasım Gülpınar çocukları kim?", "Kasım Gülpınar nereli?" ve "Kasım Gülpınar kaç yaşında?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Kasım Gülpınar kimdir?

Mehmet Kasım Gülpınar, 20 Eylül 1969 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğmuş bir iş insanı ve siyasetçidir. Şeyhanlı Aşireti'ne mensup olan Gülpınar, yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. 2011-2023 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) Şanlıurfa milletvekili olarak görev yaptı. 2023 seçimlerinde aday olmamakla birlikte, 10 Nisan 2023'te Cumhurbaşkanı danışmanı olarak atandı. Parti içindeki sorunlar ve eleştirilerin göz ardı edilmesi nedeniyle AKP'den ayrılarak 23 Ocak 2024 tarihinde Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) katıldı. 2024 yerel seçimlerinde YRP'nin adayı olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gülpınar, yüzde 38,9 oy oranı ile bu göreve getirildi.

Kasım Gülpınar Kimdir

Yiğit Mahzuni kimdir? Kimin torunu? Yiğit Mahzuni kimdir? Kimin torunu?

Kasım Gülpınar hangi partiden?

Mehmet Kasım Gülpınar, 2024 yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) Şanlıurfa milletvekili olarak görev yapmıştır.

Kasım Gülpınar çocukları kim?

Mehmet Kasım Gülpınar'ın üç çocuğu vardır. Ancak, çocuklarının isimleri ve detaylı bilgileri genellikle kamuoyuna açıklanmamıştır ve özel hayatları hakkında daha fazla bilgi bulunmamaktadır.

Kasım Gülpınar Çocukları Kim

Kasım Gülpınar nereli?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar aslen Şanlıurfalı'dır.

Kasım Gülpınar kaç yaşında?

Kasım Gülpınar 20 Eylül 1969 tarihinde dünyaya gelmiştir, buna göre 2024 yılı itibarıyla 55 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi