Mustafa Yücel Özbilgin'in öldüğü, üç kişinin ise yaralandığı Danıştay Saldırısı'nın faili avukat Alparslan Arslan gündeme geldi. Bu yazıda Alparslan Arslan ve ölümüne ilişkin tüm detaylara ulaşabileceksiniz.

Sibel Kekilli kimdir? Nasıl meşhur oldu? Sibel Kekilli kimdir? Nasıl meşhur oldu?

Alparslan Arslan kimdir?

Alparslan Arslan, 20 Haziran 1977 tarihinde Bingöl'ün Kiğı ilçesinde, Kürt kökenli bir ailede doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini 1982-1993 yılları arasında tamamladıktan sonra, 1994 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başladı ve 1998'de mezun oldu. 2001 yılında İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat olarak meslek hayatına adım attı. Eğitim ve meslek hayatıyla ilgili detaylar, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kayıtlarında Elazığ Kovancılar Lisesi'nden mezun olduğu şeklinde yer aldı.

17 Mayıs 2006 tarihinde, Alparslan Arslan, Danıştay İkinci Dairesi'ne silahlı bir saldırı düzenledi. Bu saldırıda dört Danıştay üyesi yaralandı ve hakim Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetti. Arslan, saldırının sebebini, Danıştay'ın başörtüsü yasağına ilişkin verdiği kararlar olarak açıkladı. Saldırı sırasında, "Allah'ın askeriyiz, başörtüsü davası yüzünden cezalandırılacaksınız" diyerek Danıştay üyelerine ateş açtı. Bu açıklama, saldırının dini motivasyonlu olduğunu gösterdi. Ayrıca, saldırganın üzerinde Vakit gazetesinin, başörtüsü yasağına karşı olan Danıştay üyelerini hedef gösterdiği bir sayısı bulundu.

Alparslan Arslan Kimdir

Danıştay Saldırısı'nın ardından Ergenekon davası ile bağlantılı olduğu iddiaları ortaya çıktı. Arslan, 5 Ağustos 2013 tarihinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Saldırının ardından yapılan soruşturmalarda, Alparslan Arslan'ın Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması olaylarıyla da ilişkili olduğu ve YÖK'e benzer bir saldırı planladığı belirtildi.

Alparslan Arslan ölüm nedeni nedir?

Alparslan Arslan, 16 Şubat 2023 tarihinde Maltepe Cezaevi'nde ölü bulundu. Resmi raporlara göre, ölüm nedeni "intihar" olarak açıklandı. Arslan'ın cezaevindeki ölümüne ilişkin yapılan soruşturmalarda, kendisinin cezaevindeki koğuşunda kendini asarak yaşamına son verdiği belirtildi. Ölümündeki intihar durumu, cezaevindeki yetkililer ve adli merciler tarafından doğrulandı.

Kaynak: Haber Merkezi