Çankırı'da İkinci Etap Konut Projesi Üye Kayıtları Devam Ediyor Çankırı'da İkinci Etap Konut Projesi Üye Kayıtları Devam Ediyor

Karadeniz’e kıyısı olan Kalkınma Ajansları, su ürünleri sektörünü canlandırmak ve bölgesel işbirliğini geliştirmek amacıyla Sinop'ta düzenlenecek olan "Karadeniz Masası Su Ürünleri Değerlendirme Çalıştayı"nda bir araya gelecek. 23-24 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek çalıştayda, bölgenin ekonomik potansiyelinin değerlendirilmesi hedefleniyor.

Karadeniz’e Kıyısı Olan 7 Kalkınma Ajansı Bir Arada

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde yapılacak olan çalıştaya, Karadeniz’e kıyısı bulunan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, İstanbul Kalkınma Ajansı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Trakya Kalkınma Ajansı katılacak. Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, İzmir Kalkınma Ajansı, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Fırat Kalkınma Ajansı ve Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı da destek verecek.

Su Urunleri Calistay Gorsel

Su Ürünleri Sektöründe İşbirliği Güçleniyor

İki gün sürecek çalıştayda, su ürünleri avcılığı, yetiştiriciliği, işlenmesi ve değerlendirilmesi gibi konular masaya yatırılacak. İlk gün, alanında uzman akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katılımıyla çeşitli paneller düzenlenecek. Gün sonunda, katılımcılar Sinop'ta bulunan su ürünleri işleme tesislerine saha ziyareti gerçekleştirecek. İkinci gün ise kalkınma ajansları ortak oturum yaparak proje geliştirme ve su ürünleri sektöründe işbirliği alanlarını tartışacak.

Bölgesel Kalkınmada Yeni Adımlar

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü öncülüğünde, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bu çalıştay, Karadeniz bölgesinin su ürünleri sektöründe kalkınmasına katkı sunacak. Ortak projeler ve işbirliği olanaklarıyla bölgenin ekonomik büyümesine ivme kazandırılması amaçlanıyor.

HABER: Burak Kaya

Kaynak: haber bülteni