Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılı Ağustos ayı Konut Satış İstatistikleri’ni açıkladı. Çankırı’da, Ağustos ayında toplam 282 konut satışı gerçekleştirildi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayına göre %32,4 oranında artış gösterdi. Çankırı Merkez ilçesinde ise satılan konut sayısı 183 adet oldu ve bu rakam, Çankırı genelindeki toplam satışların %64,9’unu oluşturdu.

Çankırı'da İkinci Etap Konut Projesi Üye Kayıtları Devam Ediyor Çankırı'da İkinci Etap Konut Projesi Üye Kayıtları Devam Ediyor

Ağustos ayında ipotekli konut satışları ise 28 adet olarak gerçekleşti. İpotekli satışlar, geçen yılın aynı dönemine göre %9,7 oranında azaldı. Toplam konut satışları içerisindeki ipotekli satışların payı %9,9 olarak açıklandı. Bu ipotekli satışların 5 tanesi ilk defa satılan konutlardan, 23 tanesi ise ikinci el satışlardan oluştu.

Diğer konut satışları ise bir önceki yıla göre %39,6 artarak 254 adet oldu ve toplam satışlar içerisindeki payı %90,1’e yükseldi. İlk el konut satışları Ağustos ayında 90 adet olarak kaydedildi ve bir önceki yıla göre %60,7 oranında artış gösterdi. İkinci el konut satışları ise %22,3 artarak 192 adet olarak gerçekleşti. Çankırı’daki toplam satışların %68,1’ini ikinci el satışlar oluşturdu.

Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu

Kaynak: Haber Bülteni