Kadir Has Üniversitesi, Times Higher Education (THE) Dünya Üniversite Sıralaması 2025 listesinde Türkiye sıralamasında 8'inci, genel sıralamada ise 834'üncü olarak önemli bir başarıya imza attı. 117 ülkeden toplam 2093 üniversitenin yer aldığı sıralamada Türkiye'den 93 üniversite bulunuyor.

Kadir Has Üniversitesi, 'Araştırma' alanında Türkiye'de 5'inci, dünya genelinde ise 440'ıncı sırada yer aldı. Diğer göstergelerdeki sıralamaları şöyle: 'Uluslararası Görünüm' Türkiye'de 13'üncü, dünyada 780'inci; 'Araştırma Kalitesi' Türkiye'de 8'inci, dünya genelinde 844'üncü.

Rektör Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, başarılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, 2018 yılında göreve başladıklarında üniversitenin tanımını yeniden belirlediklerini ve araştırmayı odak noktası haline getirdiklerini ifade etti. "Bizim başarımız, sadece 160 öğretim üyemizle elde edildi. Öğrencilerimiz de bu araştırma ekosisteminin bir parçası oldu," dedi.

Prof. Dr. Feyiz, üniversitede öğretim üyeliğini yeniden tanımladıklarını ve akademisyenlerin görevlerinin iyi öğrenciler yetiştirmek olduğunu vurguladı. "Araştırmaların en iyi dergilerde yayınlanması, öğretim üyelerimizin performans kriterleri arasında. Hocalarımızın ders yüklerini azaltarak araştırma yapma fırsatı tanıdık," şeklinde konuştu.

Uşak Üniversitesi, Times Higher Education 2025 Dünya Üniversite Sıralaması'nda öne çıkıyor Uşak Üniversitesi, Times Higher Education 2025 Dünya Üniversite Sıralaması'nda öne çıkıyor

İleriye dönük hedeflerini de paylaşan Rektör Feyiz, "Görev süremi tamamladığımda bu üniversiteyi ilk 500'e sokmayı hedefliyorum. Bunu, tüm akademik kadromuz ve öğrencilerimizle birlikte başaracağız," diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı