Ilgaz’da İstiklal Yolu etkinlikleri, protokol üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla coşkulu bir şekilde başladı. Etkinliklerin ilk gününde, Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz ve Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Ilgaz Dağı Derbent Şehitlik Anıtı’na çelenk sundu. Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve şehitler için dua edildi. Etkinlikler, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen yürüyüşle devam etti.

Derbent Şehitliği ziyaretinin ardından başlayan yürüyüş, Karayolları Ilgaz 157. Şube Şefliği yerleşkesinde sona erdi. Yürüyüşün ardından katılımcılara keşkek gibi yöresel yemekler ikram edildi. Ilgaz halkı, etkinliklerin ilk gününde birlik ve beraberlik duygusunu yeniden yaşarken, katılımcılar şehitlerin anısını onurlandırdı.

İstiklal Yolu etkinliklerinin devam edeceği duyurulurken, 10 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da eski Üçoluk Jandarma Karakolu önünde başlayacak yürüyüşün, Kıyısin Köyü’nde sona ereceği belirtildi. Çankırı halkı, İstiklal Yolu boyunca düzenlenen bu anlamlı etkinliklerde, geçmişe olan saygılarını ve vatan sevgilerini bir kez daha göstermiş olacak.

Ilgaz’da İstiklal Yolu Etkinlikleri Başladı Derbent Şehitliği’ne Anlamlı Ziyaret

Çankırı'da Kış Hazırlıkları: Ilgaz Dağı'nda İlk Kar Yağışı Bekleniyor! Çankırı'da Kış Hazırlıkları: Ilgaz Dağı'nda İlk Kar Yağışı Bekleniyor!

Ilgaz’da İstiklal Yolu Etkinlikleri Başladı Derbent Şehitliği’ne Anlamlı Ziyaret1

Ilgaz’da İstiklal Yolu Etkinlikleri Başladı Derbent Şehitliği’ne Anlamlı Ziyaret2

Ilgaz’da İstiklal Yolu Etkinlikleri Başladı Derbent Şehitliği’ne Anlamlı Ziyaret3

Kaynak: Haber Merkezi