Nisan Ayında Ilgaz Dağı’na Kar Yağdı: Doğa Beyaz Örtüyle Kaplandı

Kastamonu’da Nisan ayının ortasında etkili olan soğuk hava dalgası, yüksek kesimlerde kar yağışına neden oldu. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Ilgaz Dağı başta olmak üzere birçok dağlık bölgede kar yağışı etkisini gösterdi. Özellikle Ilgaz, Yaralıgöz ve Küre Dağları, yağan karla birlikte adeta beyaz bir örtüye büründü.

Nisan Sürprizi Ilgaz Dağı Beyaza Büründü (2)

Bahar Yerini Yeniden Kışa Bıraktı

Bahar aylarında beklenmeyen kar yağışı, bölge halkı ve doğa fotoğrafçıları için sürpriz oldu. Ormanlık alanlar, zirveler ve yaylalar beyaza kaplanırken, Ilgaz Dağı'nda sisin de etkili olmasıyla ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Kar yağışı sadece doğayı değil, bölgedeki yerleşim yerlerini de etkiledi.

Ilgaz Havadan Görüntülendi

Kar yağışı sonrası beyaz bir örtüye bürünen Ilgaz Dağı, havadan görüntülenerek görsel bir şölen sundu. Karla kaplı zirveler ve sisin dansı, doğa tutkunlarının ilgisini çekmeye devam ediyor.

Nisan Sürprizi Ilgaz Dağı Beyaza Büründü

Ankara’dan Kastamonu’ya yük taşıyan tır şoförü Nizamettin Duruk, "Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'ne giriş yaparken mola verdiğini belirterek, "Şu anda muazzam bir hava var. Kar yağışının keyfini çıkartıyoruz. Geçen yıl da bu zamanlarda kar yağışı görmüştük. Her yıl bu mevsime kar yağışının denk gelmesiyle mevsim de güzel oluyor, bereketli oluyor. Cenab-ı Allah bu yılda inşallah bereketini arttırsın. Doğa için, insanlar için, yaban hayatı içi kar lazım. Geçen yıl Nisan ayında da kar yağmıştı, hatta daha fazla yağmıştı. Kar yağışından dolayı çok mutluyum" dedi.

Kayıp Çocuk Ayaz Hamdi Kaya’yı Görenler Yetkililere Haber Versin! Kayıp Çocuk Ayaz Hamdi Kaya’yı Görenler Yetkililere Haber Versin!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı