Işın Çelebi, ekonomist, siyasetçi ve akademisyendir. Eski Anavatan Partisi milletvekili ve Devlet Bakanı olarak tanınmakta, ayrıca çeşitli şirketlere danışmanlık yapmaktadır.

Işın Çelebi kimdir?

Işın Çelebi, 15 Eylül 1950’de Karaman’da doğmuş, Türkiye’nin önde gelen ekonomist ve siyasetçilerinden biridir. Anavatan Partisi (ANAP) İzmir milletvekili olarak görev yapmış ve ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı olarak tanınmıştır.

Eğitimine Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi Metalurji Bölümü’nde başlayan Çelebi, burada lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Metalurji Mühendisliği’nde yapmış, ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde ekonomi yüksek lisansını tamamlamıştır. Doktora eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde gerçekleştirmiştir.

1987-2002 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 18., 19., 20. ve 21. Dönem İzmir Milletvekili olarak görev yapan Çelebi, Özal döneminde ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı olarak önemli bir rol üstlenmiştir. Ayrıca, Adnan Polat’ın başkanlığı döneminde Galatasaray Spor Kulübü’nde 2. Başkanlık görevini yürütmüştür.

Ekonomi ve siyaset alanında birçok kitap kaleme alan Işın Çelebi’nin dikkat çeken eserleri arasında “Siyasette Kilitlenme ve Çözüm” (1996), “Ne Olacak Ne Yapmalıyız?” (2001), “Türkiye’nin Dönüşüm Yılları” (2013) ve “Dünyanın Şu Haline Bak” (2018) yer almaktadır. Ayrıca, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştır.

Evli ve üç çocuk babası olan Işın Çelebi, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Halen çeşitli şirketlere danışmanlık yaparak bilgi birikimini paylaşmaya devam etmektedir.

Işın Çelebi Kimdir-1

Işın Çelebi nereli?

Işın Çelebi, 15 Eylül 1950 tarihinde Karaman'da doğmuştur.

Işın Çelebi kaç yaşında?

Işın Çelebi, 2024 itibarıyla 73 yaşındadır.

Mazhar Osman kimdir? Hangi hastaneyi kurdu? Mazhar Osman kimdir? Hangi hastaneyi kurdu?

Işın Çelebi ne iş yapıyor?

Işın Çelebi, ekonomist, siyasetçi ve akademisyendir. Eski Anavatan Partisi milletvekili ve Devlet Bakanı olarak tanınmakta, ayrıca çeşitli şirketlere danışmanlık yapmaktadır.

Işın Çelebi evli mi?

Işın Çelebi evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi