Çankırı’da, şehit ailelerine duyulan vefa ve vatan sevgisinin nesillere aktarılması amacıyla "Şehidimin Kokusu" projesi tanıtıldı. Proje, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Çankırı Valiliği’nin destekleriyle yürütülüyor. Lansmana Çankırı Valisi, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje kapsamında, Çankırı’dan 180 şehidimizin kabirlerinden alınan topraklar, özel stantlarda sergilenecek. Ayrıca diğer şehirlerden getirilecek şehitlik toprakları ve devlet büyüklerinin kabirlerinden alınan örnekler de müzede yer alacak. Bu müze, sadece Çankırılı şehitlerin değil, ülke çapında kahramanlıklarıyla bilinen şehitlerin anılarını da yaşatmayı hedefliyor.

Tanıtım programında Çankırı Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Uçar, projenin anlam ve önemini vurgulayarak, şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatma görevini üstlendiklerini belirtti. Törene katılanlar, bu anlamlı projeye destek verirken, milli ve manevi değerlere olan bağlılıklarını gösterdi.

Cam Cadısı Çankırı'da! Cam Sanatçısı Uzun Yol Caddesi'nde İlgi Odağı Oldu Cam Cadısı Çankırı'da! Cam Sanatçısı Uzun Yol Caddesi'nde İlgi Odağı Oldu

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çankırı Şube Başkanı Mehmet Uçar,  “Sayın Valim, Belediye Başkanım, Garnizon Komutanım, şehit ve gazi ailelerimiz, değerli öğrenciler ve değerli katılımcılar; "Şehidimin Kokusu" proje tanıtımına hoş geldiniz. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Çankırı Valiliğimizin katkılarıyla devam eden projemizle, şehit ailelerimizi de ziyaret ederek 180 şehidimizin kabirlerinden aldığımız toprakları çekmeceli tanklarda sergilemekteyiz. Aynı stantlarda sergilenmek üzere, vefat etmiş devlet büyüklerimizin ve diğer şehirlerimizdeki şehitliklerden aldığımız toprakları da getirmeyi hedefliyoruz. Müzemizde, Çankırılı şehitlerimizin yanı sıra, ülke çapında kahramanlıkları duyulmuş şehitlerimizin ve misafir şehitlerimizin köşesinde emanetlerini ve topraklarını sergiliyoruz. Proje kapsamında hedefimiz; vatan ve millet sevgisini sıcak tutmak, bunu gelecek nesillere taşımak, ziyaretçilerimize ve gelecek nesillerimize "Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" hissiyatını aşılamaktır. Takdir edersiniz ki vatanımızın birlik ve beraberliği, ülkemizin geleceği ve yükselmesi, ancak milli ve manevi değerlerin korunması ve bu değerlerin yeni nesillere aktarılmasıyla mümkündür. Ülkemizin bekası ve ilelebet var olabilmesi için, bu hizmetleri daha iyi yapabilmemiz adına sizlerin desteği ve sahip çıkması son derece kıymetli ve önemlidir. Projemiz boyunca bizlere destek veren İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne, Çankırı Valiliğimize, milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüze, Milli Eğitim İl Müdürümüze, Kültür ve Turizm İl Müdürümüze, dernek ve vakıf yönetimimize ve gönüllülerimize katkıları için teşekkür ederiz.” İfadelerinde bulundu.

Projenin temel amacı, gençlere vatan sevgisi aşılayarak bu kutsal emanetin gelecek nesillere taşınmasını sağlamak. Vatan uğrunda canlarını feda eden kahramanlarımızın toprağa kattığı değer, bu projeyle bir kez daha yüceltiliyor.

Kaynak: Berkay Tozlu