İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Katar’ın başkenti Doha’da Başbakan ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman Al Thani ile bir araya geldi. Görüşmede, bölgesel gelişmelerin yanı sıra İsrail'in Lübnan ve Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili endişeler ele alındı.

Arakçi, İran'ın dış politikasında bölge ülkeleriyle ilişkileri güçlendirmenin öncelik taşıdığını belirtti. "Bölgedeki barış, istikrar ve güvenliği sağlamak amacıyla ilişkilerimizi geliştirmeye kararlıyız. İran ve Katar arasındaki kardeşlik ilişkileri de olumlu bir şekilde ilerliyor," dedi.

Katar'ın Lübnan ve Gazze'deki ateşkes çabalarını takdir eden Arakçi, İsrail’in bölgedeki gerilimlerin ve savaşların temel kaynağı olduğunu ifade etti. "İsrail katliamlarının durdurulması ve savaşın önlenmesi için bölge ülkeleri olarak tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz. İsrail rejiminin daha fazla katliam yapmasına ve ülkelerin altyapılarını tahrip etmesine müsaade etmemeliyiz," şeklinde konuştu.

Ünlü Oyuncu Vural Çelik hayatını kaybetti Ünlü Oyuncu Vural Çelik hayatını kaybetti

Katar Başbakanı Al Thani ise, İran ile dostluk ilişkilerini güçlendirme sözü verirken, Lübnan ve Filistin’deki çatışmaları engellemeye yönelik bölgesel iş birliğinin önemine değindi. "Kalıcı bir ateşkesin sağlanması için çalışmalara devam etmeliyiz," dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı