Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve babası merak konusu oldu. Bu yazıda İnan Güney ve babası ile ilgili tüm detaylara ulaşabileceksiniz.

Cem Gölbaşı kimdir? Kaç yaşında, nereli? Cem Gölbaşı kimdir? Kaç yaşında, nereli?

İnan Güney'in babası kimdir?

İnan Güney'in babasıyla ilgili ulaşılabilen tek bilgi, Beyoğlu Belediyesi emekçisi olduğudur. İnan Güney'in babasıyla ilgili daha fazla detaya ulaşılamamaktadır. Öten yandan İnan Güney'in ailesinin, Güney ile birlikte Beyoğlu'nda elektrik ithalat-ihracat yapan şirketlerin yöneticiliğini sürdürdüğü bilinmektedir.

İnan Güney 1

İnan Güney kimdir?

İnan Güney, 1977 yılında Örnektepe'de doğmuş ve burada büyümüştür. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'ni tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi'nde Yerel Yönetimler alanında sürdürmüş ve tez çalışmasını 'Türkiye'de Büyükşehir Yönetimi: İstanbul Örneğinde Siyasal Temsil, Sorunlar ve Çözüm Önerileri' başlığıyla tamamlamıştır.

1995 yılında siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları'nda adım atan İnan Güney, daha sonra ana kademe ilçe yönetim kurulu üyeliği ve eğitim sekreterliği gibi görevler üstlenmiştir. 2011-2014 yılları arasında Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş, bu süreçte Beyoğlu halkının haklarını savunacak birçok girişimin öncüsü ve destekçisi olmuştur. Aktif siyaset hayatını sürdüren Güney, 2020-2022 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Yöneticisi olarak görev yapmıştır. Halen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Mali Müşavir olan İnan Güney, ailesiyle birlikte Beyoğlu'nda elektrik ithalat-ihracat yapan şirketlerin yöneticiliğini sürdürmektedir. Ayrıca birçok sivil toplum kuruluşunda aktif rol almaktadır. Güney, evli ve üç kız çocuğu babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi