Ünlü oyuncu Ali Sümeli'nin vefat eden annesi yeniden gündeme geldi. Bu yazıda Ali Sümeli'nin annesi vee vefatı ile ilgili tüm detaylara ulaşabileceksiniz.

Ali Sürmeli annesi kim?

Ünlü oyuncu Ali Sümeli'nin annesi Akçe Sürmeli'dir. Akçe Sürmeli, yaklaşık 2 yıl önce intihar haberiyle gündeme gelmişti.

Ali Sürmeli annesi neden öldü?

Oyuncu Ali Sürmeli, annesinin ani ölüm haberini alarak derinden sarsılmıştı. 82 yaşındaki Akçe Sürmeli, yaşamına son vermek için kendini ağaca asarak intihar etmişti. Beş çocuk annesi olan Akçe Sürmeli'nin cenazesi, kılınan namazın ardından Çınarlı Mezarlığı'nda defnedilmişti ve oğlu Çetin Sürmeli, annesinin intihar sebebini açıklamıştı.

Ali Sürmeli Kimdir

Ali Sürmeli kimdir?

Ali Sürmeli, 7 Nisan 1959'da Bingöl'ün Solhan ilçesinde Zaza kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası postacı olarak Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde görev yaptı, bu nedenle Ali Sürmeli'nin çocukluğu Solhan, Karlıova, Elazığ, Palu, Kovancılar, Diyarbakır ve Bursa gibi yerlerde geçti.

Ali Sürmeli, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı'ndan 1985 yılında "Tiyatro" bölümünden mezun oldu. Kariyerine Sokak Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde tiyatro oyuncusu olarak başladı. Sinema filmleri ve dizilerde çeşitli roller aldı. İlk başrol deneyimini 1995 yılında Tülay Eratalay'ın yönettiği "Düş, Gerçek, Bir de Sinema" adlı filmde yaşadı.

Ali Sürmeli Kim

Funda Arcas kimdir? Evli mi, ne iş yapıyor? Funda Arcas kimdir? Evli mi, ne iş yapıyor?

Sürmeli'nin televizyonda tanınırlığı ise "Deli Yürek" dizisi ile başladı. "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde Zaza Dayı karakterini, "Çarpışma" dizisinde Cansız rolünü, "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde Doğan Baba karakterini başarıyla canlandırdı. Son olarak 2023 yılında FOX'ta yayımlanan "Adım Farah" dizisinde Orhan Koşaner karakterini hayat verdi.

Kaynak: Haber Merkezi